Pagina's

vrijdag 12 april 2013

Quiche Lorraine met ham en bosuitjes

4 personen
- 7 plakjes bladerdeeg
- 150 g gerookt ontbijtspek
- 100 g Yorkham, fijngesneden
- 2 zakjes bosui à 3 stuks, in schuine ringetjes
- 5 eieren
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- 150 g gruyere, geraspt
- 1 zak eikenbladsla (200 g)
- 1 bakje romaatjes (250 g), in partjes
- 1 bosje radijs, in parten
- 4 el extra vierge olijfolie
- 2 el wittewijnazijn

Bereiden: (20 minuten, oven 45 minuten) Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de plakjes spek in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Doe de ham en de helft van de bosui in een kom. Verkruimel het spek erboven en schep om. Klop de eieren los met de slagroom en kaas.
Verdeel het hammengsel over de quichebodem en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Meng ondertussen de rest van de bosui, de sla, tomaten en radijs in een grote schaal. Meng de olie met de azijn en verdeel over de salade. Serveer bij de quiche.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...