zondag 9 juni 2013

Salade van nieuwe aardappels, asperges, haring en zeekraal

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten
200 g zeekraal
10 witte asperges, in stukken van 5 cm
300 g nieuwe opperdoezer aardappels,
ongeschild en in stukken van 2-3 cm
4 nieuwe haringen
1 sjalotje, fijngesneden
2 el appelazijn
1 el grove mosterd
100 ml olijfolie
paar takjes dille

Bereiden
Breng een ruime pan water met 1 tl zout aan de kook. Doe de zeekraal in de zodra het water kookt en blancheer de groente 3 minuten. Schep met een schuimspaan uit de pan en spoel in een zeef onder de koude kraan.
Voeg de asperges toe aan het water en kook ze, afhankelijk van de dikte, in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze onder de koude kraan en doe ze in de zeef bij de zeekraal.
Kook tot slot de aardappel in het kokende water in 6-7 minuten beetgaar. Giet af en laat de groenten en aardappel goed uitlekken. leg de groenten en aardappel in het midden van 4 grote borden. Neem de helften haringfilet van elkaar en verwijder de staartvin. Snijd de filets in de lengte in dunne reepjes en leg ze over de salade.
Klop met een garde in een kom de sjalot, azijn en mosterd door elkaar en schenk al kloppend langzaam de olie erbij, zodat je een licht gebonden dressing krijgt. Breng op smaak met peper en zout. Lepel de dressing over de salade en garneer met de dille. Bestrooi eventueel met extra versgemalen peper. Lekker brood en gezouten boter.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...