zaterdag 13 oktober 2012

Boeuf Bourguignon uit de oven

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd

Ingrediënten
2 el zonnebloemolie
800 g rundvlees van de bovenbil
1 ui, fijngesneden
1 el gehakte rozemarijnnaaldjes
4 plakken pancetta, in stukjes
2 tenen knoflook, geperst
250 g champignons, in plakjes
2 el bloem
2 el tomatenpuree
250 ml rode wijn
250 ml runderbouillon of -fond
2 laurierblaadjes
1 kg aardappelen, in stukken
30 g ongezouten boter, gesmolten + kleine klontjes
125 ml slagroom, verwarmd
fijngehakte bladpeterselie, voor de garnering

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit 1 el olie in en ovenvaste braadpan op middelhoog vuur. Bak het rundvlees in delen al omscheppend in 3-4 minuten bruin. Neem uit de pan en zet apart.
Voeg de rest van de olie toe aan de pan en bak de ui, rozemarijn, pancetta en knoflook al roerend tot de ui zacht is. Voeg de champignons toe en bak 2-3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut. Doe het rundvlees terug in de pan met de wijn, bouillon en laurierblaadjes. Voeg zout en peper naar smaak toe, breng aan de kook en neem de pan dan van het vuur. Dek de pan af en laat 1 uur stoven in de oven. Neem het deksel van de pan en zet het vlees nog 20 minuten in de oven. Schep het vleesmengsel in een ovenschaal met een inhoud van 1,5 liter en laat afkoelen.
Kook intussen de aardappels in kokend water met zout in 15 minuten gaar. Giet af en haal de aardappels door een pureeknijper. Roer de boter en room erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Strijk de aardappelpuree over het vlees en trek met een vork een licht streeppatroon over de bovenkant. Verdeel er de klontjes boter over. Verwarm de ovenschotel 30-40 minuten of tot de bovenkant goudbruin is. Garneer met peterselie en garneer.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...