dinsdag 13 november 2012

Zuurkool-ovenschotel met spek

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten, oventijd 40 minuten

Ingrediënten
15 g boter
125 g gerookte spekblokjes
1 el mosterd
2 appels, in stukjes
50 g rozijnen
1 pak wijnzuurkool (500 g)
2 x 400 g aardappelpuree
150 g katenspek

Bereiden
Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekblokjes in 5 minuten zachtjes uit. Schep de mosterd erbij en roer glad. Voeg de zuurkool met aanhangend vocht, appel en rozijnen  toe. Schep alles om en doe de deksel op de pan. Stoof de zuurkool met de appel 15 minuten. Breng op smaak met peper. 
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de aardappelpuree in de ovenschaal. Verdeel de zuurkool erover en leg de plakjes katenspek erop. Bak ca. 40 minuten in de oven. Dek af met aluminiumfolie als de katenspek te bruin wordt.

Bron: Allerhande (aangepaste versie)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...