maandag 15 oktober 2012

Jamies ongelooflijke worst met knolselderijpuree

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd

Ingrediënten
olijfolie
8 verse worstjes van goede kwaliteit
1 bol knoflook
1 grote rode ui, in dunne ringen
1/2 bosje verse rozemarijn, naaldjes geplukt
2 middelgrote aardappels, geschild, blokjes van 2 1/2 cm
1 kleine knolselderij (500 g), geschild, blokjes van 2 1/2 cm
ongezouten boter
2 tl grove mosterd
2 el ahornsiroop of keukenstroop
1 el bloem
125 ml donker bier van goede kwaliteit
250 ml kippenbouillon

Bereiden
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Bak de worsten zachtjes 15 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn. Druk de bol knoflook uit elkaar, kneus de teentjes met de achterkant van een mes en voeg ze na 5 minuten toe aan de pan, samen met de ui en rozemarijn.
Kook intussen de aardappel en knolselderij in 12 minuten gaar. Giet af en laat in de hele pan droog stomen. Voeg de boter, peper en zout toe. Stamp fijn tot een romige puree. Doe de puree terug in de pan en houd warm terwijl je de worsten afmaakt.
Meng de mosterd met de ahornsiroop. Bestrijk de worsten een paar keer met dit mengsel en bak nog 5 minuten tot de worsten mooi kleverig, zoet en gaar zijn. Schep ze uit de pan en dek af met folie om ze warm te houden terwijl je de jus maakt.
Schep de bloem door het uimengsel in de pan. Schenk het bier erbij en breng aan de kook. Voeg de bouillon toe en laat de jus een paar minuten zachtjes inkoken. Serveer de kleverige worsten met de romige puree en de zalige jus.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...