Pagina's

woensdag 17 oktober 2012

Kaastaartjes met vijgen

6 stuks
- 6 velletjes diepvriesdeeg voor hartige taart, ontdooid
- 150 g verse zachte geitenkaas
- 240 g ricotta
- 20 g geraspte Parmezaanse kaas
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- 1 el rozemarijnnaaldjes, fijngesneden
- 3 verse vijgen, gehalveerd
- enkele druppels balsamicoazijn
- cress
- 6 quichevormpjes van 10 cm doorsnede en 3 cm diep,
   ingevet

Bereiden: Bekleed de quichevormen met het deeg en snijd het teveel vlak boven de rand eraf. Zet ze 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Prik de bodems in met een vork, bekleed ze met bakpapier en vul ze met bakbonen. Bak de bodems in de oven 10 minuten blind. Verwijder het pakpapier met bakbonen en bak de bodems nog 2 minuten tot het deeg goudbruin en droog is.
Klop intussen in een kom de geitenkaas, ricotta, Parmezaanse kaas, eieren en slagroom door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de rozemarijn door het kaasmengsel en giet het in de vormen. Druk in elk taartje een halve vijg met de snijkant naar boven. Bak ze 20-25 minuten in de oven tot de vulling net stevig is. Besprenkel de taartjes met balsamicoazijn en garneer met de cress. Serveer warm.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...