Pagina's

vrijdag 19 oktober 2012

Visstoof met balsamico

4 personen
- 2 rode uien, in partjes
- 2 gele paprika's, in dikke repen
- 3 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 blikje tomatenpuree
- 75 ml balsamicoazijn, van goede kwaliteit
- 1 blik tomaatstukjes à 400 g
- 3 takjes rozemarijn
- 1 stuk chorizo (100 g), in blokjes
- 1 tl suiker
- 500 g visfilet (.b.v. koolvis of victoriabaars)
- stevig (zuurdesem) stokbrood, voor erbij

Bereiden: Bak en ui en paprika 5 minuten zachtjes in de olie. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten zacht. Voeg de balsamicoazijn, tomaatstukjes met vocht en rozemarijn toe en breng aan de kook. Stoof de saus 15 minuten zachtjes en roer af en toe om. Roer de chorizo door de saus. Voeg de suiker toe en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Snijd de vis in stukken en wrijf in met peper en zout. Leg de vis op de saus in de pan en stoof in 5-7 minuten gaar. Serveer met het brood.

Bron: Delicious (aangepast)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...