Pagina's

maandag 12 november 2012

Lauwwarme bonen met ham

4 personen
- 300 g gedroogde flageolets (1 nacht geweekt)
- 4 tenen knoflook
- 2 uien, fijngesneden
- 2 laurierblaadjes
- 100 g verse roomkaas
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 10 g verse dragon, fijngesneden + 8 toefjes
-  sneetjes brood
- 2 el olijfolie
- 8 plakken rauwe ham


Bereiden: Giet de bonen af en kook ze in ruim vers water met drie in stukken gesneden tenen knoflook, de uien en laurier in 45-50 min gaar. De bonen mogen nog een beetje beet houden. Giet de bonen af en roer de roomkaas erdoor, de helft van de Parmezaan en de dragon en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bestrijk de sneetjes brood met wat olijfolie. Snij de laatste teen knoflook door en bestrijk de broodjes met de snijvlakken van de knoflook en rooster ze op een bakplaat in 10-12 minuten in de oven goudbruin. Beleg elke snee brood met een flink schep romige bonen, schik er de ham op en bestrooi met de rest van de Parmezaan. Garneer met de toefjes dragon.

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...