Pagina's

maandag 5 november 2012

Rucolasalade met paddenstoelen en aubergine

4 personen
- 1 kleine aubergine
 -200 ml zonnebloemolie
- 250 g gemengde paddenstoelen
- 2 teentjes, knofllook, geperst
- 75 g rucola
- 1 rode ui, in halve ringen
- 50 g oude kaas, in krullen geschaafd
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl grove mosterd
- 2 el walnotenolie of olijfolie



Bereiden: Snijd de aubergine in drie gelijke stukken en snijd deze weer in gelijke repen van 2 x 2 cm. Bestrooi ze met wat zout, leg ze in een vergiet en laat ze een half uur staan. Verwarm de olie in een hoge koekenpan. Spoel wat water over de auberginerepen en droog ze goed in een keukendoek. Frituur in een pan met de olie de aubergine in porties goudgeel en laat uitlekken op keukenpapier. Houd eventueel warm in de oven. Giet de meeste olie weg en bak de paddenstoelen in dezelfde pan met de knoflook op hoge stand om en om bruin. Bestrooi ze met zout en peper. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rucola en uiringen over 4 grote borden en giet de dressing erover. Verdeel hierop de warme aubergine en paddenstoelen en bestrooi met de kaas. Serveer direct. 

Bron: Boodschappen.nl

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...