Pagina's

woensdag 19 december 2012

Appeltaartjes

6 personen
- 6 vellen bladerdeeg, ontdooid
- 2 rode appels, in dunne partjes
- 150 g fijne kristalsuiker
- gesmolten boter om te bestrijken
- 1 ei, losgeroerd
- 100 g abrikozenjam, licht verwarmd en gezeefd







Bereiden: (25 minuten + wachttijd) Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een kleine bakplaat met bakpapier. Rol de velletjes bladerdeeg iets groter uit en steek er dan 6 rondjes van 12 cm doorsnede uit. Leg ze op de bakplaat, prik er gaatjes in met een vork en zet de bakplaat 10 minuten in de koelkast.
Bestrooi de deegrondjes met 25 g suiker maar laat een rand van 1 cm vrij. Schik in het midden de appelpartjes enigszins overlappend in cirkels. Bestrijk ze met de gesmolten boter en strooi er nog 25 g suiker over.
Bestrijk de randjes met losgeroerd ei en bak de taartjes in 15 minuten goudbruin. Neem ze uit de oven en bestrijk ze met warme abrikozenjam.
Verwarm tijdens het bakken de resterende 100 g suiker met 100 ml water in een steelpan op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Draai het vuur hoger en laat de suikersiroop zonder roeren in 4-6 minuten karamelliseren tot goudbruin. Sprenkel de karamel over de taartjes en laat dit iets afkoelen voordat je het serveert.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...