Pagina's

dinsdag 18 december 2012

Wintersalade met geitenkaasmousse

4 personen
- 4 wortels in grove stukken
- 2 kleine appels, in vieren
- 2 pastinaken, in grove stukken (of een extra wortel)
- 2 el zonnebloemolie
- 100 g gerookte spek
- 1 gekookt bietje, in dunne plakjes
- 2 volle handen sla
- 100 g selles-sur-Cher of een andere zachte geitenkaas
- 4 el melk
- 125 ml slagroom
- 4 el zonnebloemolie
- 2 el appelcider

Bereiden: (30 minuten + wachttijd) Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de wortel, appel en pastinaak in een grote braadslee. Besprenkel de groenten met de olie en bestrooi met zout. Rooster ze 40 minuten in de oven of tot ze gaar en goudbruin zijn.
Maak intussen de mousse. Klop de kaas met de melk tot een glad mengsel. Klop de slagroom stijf. Voeg een kwart van de room toe aan de kaas en meng goed. Schep dan de rest van de room erdoor met een spatel. Doe de mousse in een spuitzak met een rond spuitstuk van 1 cm en zet tot gebruik in de koelkast (is een paar dagen houdbaar).
Maak de vinaigrette door de olie en de cider te mengen met zout naar smaak.
Bak, als de groenten klaar bijna gaar zijn, het spek in een warme koekenpan knapperig.
Spuit kleine rondjes mousse willekeurig op een serveerschaal. Verdeel de geroosterde groenten en appel, de biet en sla over de schaal en strooi het spek erover. Besprenkel met de vinaigrette en serveer.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...