Pagina's

zondag 30 december 2012

Peperkoekmousse

6 personen
- 4 blaadjes gelatine
- 250 ml melk
- zout
- 5 eierdooiers
- 75 g en een beetje suiker
- 250 ml slagroom
- 50 g gehakte hazelnoten
- 80 g peperkoek of ontbijtkoek
- 1 el hazelnootschaafsel




Bereiden: (30 minuten, wachten 4,5 uur) Week de blaadjes gelatine in koud water. Breng melk aan de kook met een beetje zout, neem de pan van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit ze los ze op in de warme melk.
Klop de eierdooiers met 75 g suiker romig. Roer de melk beetje bij beetje door het eierdooiermengsel. Zet 15-20 minuten koud totdat het mengsel begint op te stijven.
Klop de slagroom stijf met een beetje suiker. Spatel eerst de gehakte noten en dan de slagroom door het eierdooiermengsel. Hak 80 g peperkoek fijn en spatel erdoor. Vul 6 dessertglazen met de mousse en zet minimaal 4 uur koud. Verkruimel 10 gram peperkoek. Bestrooi de mousse met hazelnootschaafsel en koekkruimels. Lekker met pruimencompote.

 Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...