zondag 10 maart 2013

Cheesecake met rood fruit

Recept voor 12 stukken
Bereidingstijd 10 minuten, oventijd 60 minuten, koeltijd 4 uur

Ingrediënten
boter en paneermeel om in te vetten
1 kg volle kwark
5 eieren
150 g suiker
2 zakjes vanillepuddingpoeder
geraspte schil en sap van 1/2 citroen
250 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 zakje slagroomversteviger
rodevruchtensaus of vers rood fruit

Bereiden
Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een springvorm in en bestrooi met paneermeel. Roer de kwark, eieren, suiker, puddingpoeder, geraspte citroenschil en citroensap glad. Strijjk in de vorm. Bak 50-60 minuten in de oven. Dek eventueel kort voor het einde van de baktijd af met folie).
Haal de cake uit de oven en snijd hem los van de rand. Laat de cake nog in de vorm op een rooster ca. 1 uur afkoelen, neem uit de vorm en laat helemaa afkoelen.
Klop de slagroom stijf, voeg geleidelijk vanillesuiker en slagroomversteviger toe. Bestrijk de cake er luchtig mee. Serveer met rood fruit.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...