Pagina's

zondag 10 maart 2013

Cheesecake met rood fruit

12 stukken
- boter en paneermeel om in te vetten
- 1 kg volle kwark
- 5 eieren
- 150 g suiker
- 2 zakjes vanillepuddingpoeder
- geraspte schil en sap van 1/2 citroen
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje slagroomversteviger
- rodevruchtensaus of vers rood fruit



Bereiden: (10 minuten, oven 60 minuten, koeltijd4 uur) Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een springvorm in en bestrooi met paneermeel. Roer de kwark, eieren, suiker, puddingpoeder, geraspte citroenschil en citroensap glad. Strijjk in de vorm. Bak 50-60 minuten in de oven. Dek eventueel kort voor het einde van de baktijd af met folie).
Haal de cake uit de oven en snijd hem los van de rand. Laat de cake nog in de vorm op een rooster ca. 1 uur afkoelen, neem uit de vorm en laat helemaa afkoelen.
Klop de slagroom stijf, voeg geleidelijk vanillesuiker en slagroomversteviger toe. Bestrijk de cake er luchtig mee. Serveer met rood fruit.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...