Pagina's

donderdag 20 juni 2013

Pollo alla parmigiana

4 personen
- 1 ei
- 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 tl gedroogde oregano
- 2 el paneermeel
- 300 g spaghetti (500 g)
- 400 g kipfilet, in de lengte gehalveerd
- 2 el bloem
- 130 ml olijfolie
- 1 bak romatomaten (750 g), in kleine blokjes
- 1 zak rucola (75 g)



Bereiden: (25 minuten) Klop het ei los in een diep bord. Meng de kaas, oregano en het paneermeel in een ander diep bord.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bestrooi ondertussen de kip met de bloem en meng zodat alle stukken kip met een dun laagje bloem bedekt zijn. Haal de kipstukken 1 voor 1 door het ei en dan door het paneermeelmengsel. Zorg ervoor dat de stukken rondom bedekt zijn. Verhit 100 ml olie in een ruime koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 6 min. rondom bruin en gaar. Keer regelmatig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Meng de tomaten met de rucola en de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en meng met het tomaatmengsel. Serveer de kip met de pasta.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...