Pagina's

vrijdag 21 juni 2013

Walnoten-kaastaartjes met radijssalade

4 personen
- 4 plakjes diepvries bladerdeeg
- 140 g radijsjes, fijngesneden
- 1/2 el wittewijnazijn
- 1 el olijfolie
- 1 tl honing
- 15 blaadjes munt, klein gescheurd
- 50 g verse roomkaas
- 2 eieren
- 140 ml slagroom
- 50 g geraspte oude kaas
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 lente-ui, fijngesneden
- 75 g walnoten, gehakt
                                              - 2 tl karwijzaad

Bereiden: (30 minuten, oven 30 minuten) Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol de bladerdeegplakjes iets uit en bekleed de vormpjes met het deeg, snijd het overhangende deeg netjes bij.
Roer voor de vulling de roomkaas glad met de eieren. Meng dan de slagroom erdoor en roer glad. Roer de geraspte kaas, knoflook, lente-ui, walnoten en karwijzaad erdoor en vul de vormpjes ermee. Bak de taartjes 25-30 minuten in het midden van de oven.
Meng ondertussen de radijsjes met de azijn. olijfolie, honing en munt en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Neem de taartje uit de oven, laat iets afkoelen en serveer met een flinke schep van de raijdssalade erop.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...