Pagina's

maandag 24 juni 2013

Romige groene aspergesoep met garnalen

4 personen
- 12 grote garnalen
- 200 g aardappels, geschild en in stukjes
- 500 ml melk
- 1 kg groene asperges
- zout en peper
- 2 el olie
- 3-4 takjes kervel, grof gehakt
- 200 ml slagroom
- 1-2 tl citroensap




Bereiden: (30 minuten) Breng 200 ml water en de melk aan de kook. Kook de aardappels afgedekt 15 minuten.
Snijd 6 asperges schuin in dunne plakken. Snijd de overige asperges in stukken. Voeg de aspergestukken toe aan de aardappels en laat ca. 10 minuten meekomen. Breng op smaak met zout en peper.
Pel de garnalen en laat eventueel het staartstuk zitten. Snijd op de rug in en verwijder de darm. Was de garnalen en dep ze droog. Verhit de olie in een pan. Bak de overige asperges er ca. 2 minuten in. Voeg de garnalen toe en bak ze nog 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Pureer het aardappel-aspergemengsel met de staafmixer fijn. Voeg de slagroom toe aan de soep. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Dien de soep op met de asperges, garnalen en kervel.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...