Pagina's

dinsdag 25 juni 2013

Steak met champignons en nieuwe aardappels

4 personen
- 4 rundersteaks
- 1 kg nieuwe aardappels
- 100 g ontbijtspek (bacon), in reepjes
- 350 g kastanjechampignons, in stukken
- 250 g cherrytomaten, gehalveerd
- 4 lente-uitjes, in stukken
- 1/2 bosje tijm, blaadjes gerist,
  houd 1-2 takjes apart voor garnering
- 2-3 el olijfolie
- zout en peper
- 2-3 el boter


Bereiden: (30 minuten) Neem de rundersteaks uit de koelkast. Was de aardappels zorgvuldig en kook ze met schil afgedekt ca. 20 minuten.
Verhit de olie in een grote pan. Dep het vlees droog en bak het aan beide zijden ca. 2-3 minuten in de olie. Breng op smaak met zout en peper. Neem de steaks uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie en laat rusten.
Bak het spel knapperig in het bakvet en neem uit de pan. Bak de champignons in het hete bakvet rondom al roerend goudbruin. Voeg de tomaten en de lente-uitjes toe en bak ca.2  minuten verder. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de aardappels af en halveer ze. Verhit de boter in een pan. Roer de aardappels en de tijm erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg het spek toe aan het champignonsmengsel. Serveer met de steaks en de aardappels. Garneer met de overige tijm.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...