Pagina's

donderdag 13 juni 2013

Salade Nicoise met warmgerookte zalm

4 personen
- 10 krieltjes
- 200 g sperziebonen
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 tl dijonmosterd
- 60 ml wittewijnazijn
- 80 ml extra vierge olijfolie
- 1 bosje waterkers, blaadjes geplukt
- 4 zachtgekookte eieren, gehalveerd
- 90 g kalamata olijven
- 4 romatomaten, in partjes
- 340 g (warm)gerookte zalm, vel verwijderd, in stukken
- 2 el gehalte basilicum
- 2 el gehakte bladpeterselie

Bereiden: Kook de aardappels in kokend water in 10-12 minuten gaar. Voeg de laatste 3-4 minuten van de kooktijd de sperziebonen toe. Giet af en spoel onder koud water. Halveer de aardappels.
Klop de knoflook, mosterd, azijn en olie tot een dressing en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de waterkers, aardappel. bonen, eieren, olijven, tomaat en zalm over de 4 diepe borden. Besprenkel met de en bestrooi met de kruiden.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...