Pagina's

woensdag 12 juni 2013

Steak frites met groene-pepersaus

4 personen
- 55 g groene peperkorrels, afgespoeld
- 60 ml rode wijn
- 4 tournedos à 200 g
- 2 el olijfolie
- 125 ml runderfond
- 125 ml crème fraîche
- friet, rucola en fijngehakte bladpeterselie voor erbij






Bereiden: (30 minuten) Doe de peperkorrels en de wijn in een kom en laat 5 min staan.
Bestrooi de tournedos met zout en peper.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de tournedos 2-3 minuten aan elke kant rosé of tot ze gaar zijn naar wens. Leg op een warm bord en laat ze op warme plaats rusten terwijl je de saus maakt.
Draai het vuur lager, voeg de peperkorrels en wijn toe aan de pan en laat zachtjes 1-2 minuten koken tot de wijn bijna is verdampt. Voeg de fond en crème fraîche toe en laat de saus onder af en toe roeren 4-5 minuten koken tot hij is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de tournedos op 4 borden met de friet en rucola. e saus over de tournedos en bestrooi met peterselie.

Bron: Delicious:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...