Pagina's

zondag 14 juli 2013

Gemarmerde abrikozen-mascarponecrème

4 personen
- 1 limoen
- 250 g mascarpone
- 300 ml volle yoghurt
- 4-5 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 ml slagroom
- 500 g abrikozen (vers of blik)






Bereiden: (25 minuten) Was de limoen met heet water en wrijf hem droog. Rasp de schil er fijn af. Pers de limoen uit. Roer de mascarpone, de yoghurt, 2-3 el suiker, de vanillesuiker, de limoenschil en het limoensap door elkaar. Klop de slagroom stijf en spatel hem door het mascarponemengsel.
Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pit. Laat de abrikozen uit blik uitlekken. Pureer de abrikozen met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met 2 el suiker.
Verdeel de mascarponecrème en de abrikozenpuree laag voor laag over 6 glaasjes. Roer er met een theelepel doorheen voor een gemarmerd effect. Zet tot serveren in de koelkast.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...