Pagina's

donderdag 10 oktober 2013

Witlof met krokant laagje

4 personen
1 el olijfolie
1 ansjovisfilet, fijngesneden
35 g broodkruim
1 el fijngesneden bieslook
1 el fijngesneden bladpeterselie
60 g boter, in blokjes
4 stronken witlof, gehalveerd
4 el kippenbouillon





Bereiden: Verhit de olie in een grote koekenpan op matig vuur. Roerbak de ansjovis 1-2 minuten tot het aroma vrijkomt. Voeg het broodkruim toe en roerbak dit 3-5 minuten tot het knapperig wordt. Schep het in een kom. Voeg de bieslook en peterselie toe.
Veeg de pan schoon. Smelt de boter op matig vuur. Bak de witlof 7-8 minuten eerst met het snijvlak naar onder en daarna aan de andere kant. tot de stronkjes goudbruin zijn. Voeg de bouillon toe en laat 2-3 minuten inkoken. Schep de witlof op  een schaal en strooi het kruimelmengsel erover.

Bron: Delicious

* gebruik oud broodkruim zonder korst en maal het fijn in de keukenmachine. Laat vers brood eerst goed uitdrogen: 1 uur boven de verwarming of 5-10 minuten in een oven op 75 graden.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...