Pagina's

dinsdag 12 november 2013

Aziatische rosbief met rijst

3 personen
1/2 groentebouillonblokje
250 g rijst
3 wortels, in dunne plakjes
150 g peultjes, gehalveerd
4 lente-uitjes, in repen
3-4 takjes platte peterselie, alleen de blaadjes
2-3 el olie
4 el chilisaus
4 el teriyakisaus
100 g rosbief (vleeswaren)



Bereiden: (30 minuten) Breng 500 ml water aan de kook met het bouillonblokje. Kook er de rijst afgedekt op laag vuur 15 minuten in.
Verhit de olie in een wok. Bak er de wortel, de peultjes en de lente-ui ca. 5 minuten al roerend in. Laat de rijst uitlekken en voeg hem toe aan de groenten. Bak 2-3 minuten mee. Breng op smaak met de chilisaus en de teriyakisaus. Roer de peterselie erdoorheen.
Snijd de rosbief in stukken en dien op met de rijst. Garneer met de rest van de peterselie.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...