Pagina's

zondag 10 november 2013

Chocolade-kwarktoetje met amandelen

4 personen
2-3 el amandelen zonder vlies
4-5 el suiker
8 cantuccini
1 zakje vanillesuiker
500 g roomkwark
geraspte schil van 1 citroen
50 g pure chocolade
100 ml chocoladesaus





Bereiden: (35 minuten) Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge pan met antiaanbaklaag goudbruin. Voeg 2 el suiker toe en laat licht karamelliseren. Schep op een vel bakpapier en laat afkoelen. Hak de cantuccini grof.
Roer de kwark, 2-3 el suiker, de vanillesuiker en de citroenschil door elkaar. Hak de chocolade grof.
Verdeel de amandelen en de cantuccini over 4 glaasjes. Verdeel de helft van het kwarkmengsel eroverheen. Verdeel de chocolade eroverheen en vervolgens het overige kwarkmengsel. Sluit af met de chocoladesaus. Zet tot serveren in de koelkast.

Tip: In plaats van cantuccini kunnen ook amarettini, lange vingers of andere knapperige koekjes gebruikt worden.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...