Pagina's

vrijdag 29 november 2013

Rundergebraad met chili-chiantisaus

6 personen
3 uien, gesnipperd
4 wortels, in kleine stukjes
2 rode pepers, fijngehakt, zonder zaadjes
3 takjes rozemarijn, naaldjes grof gehakt
1,5 kg rundermuis
zout en peper
4 el olijfolie
2 el tomatenpuree
2 laurierblaadjes
750 ml rode wijn, chianti
1 kg aardappels, in stukjes
1 knolselderij, in stukjes
250 ml melk
4 el boter
nootmuskaat
2 el maizena
suiker

Bereiden: Dep eventueel het vlees droog en breng op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan. Braad het vlees ca. 5 minuten rondom op hoog vuur aan. Voeg de ui, de wortel en de rozemarijn toe en bak 1-2 minuten verder. Roer de door de groenten en bak kort mee. Voeg de rode pepers en de laurierblaadjes toe.
Blus af met de rode wijn en 250 ml water. Breng aan de kook en laat afgedekt ca. 2 uur en 30 minuten smoren. Draai het vlees daarbij tweemaal om.
Kook de aardappels en knolselderij afgedekt ca. 20 minuten in water met wat zout. Giet af. Verwarm de melk en de boeter, voeg toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
Neem het vlees uit de fond en houd het warm. Breng de fond aan de kook. Roer de maizena glad met 2-3 el koud water. Roer de aangemaakte maizena door de fond en kook 1-2 minuten verder. Breng de saus op smaak met zout, peper en suiker. Snijd het vlees aan en serveer met de saus en puree.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...