Pagina's

vrijdag 1 november 2013

Spaanse aardappelschotel

2-3 personen
1 rode ui, in parten
1 teentje knoflook, gesnipperd
125 g chorizo, in stukjes
2 kipfilets, in blokjes
500 g aardappels, in blokjes
3 el olijfolie
zout en peper
gedroogde oregano
schil van 1/2 citroen of sinaasappel, geraspt
sinaasappel of citroenschijfjes om te garneren



Bereiden: Verhit 1 el olijfolie in een grote pan. Braad er de kipfilet op hoog vuur in aan. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de chorizo toe en bak hem kort mee. Neem het geheel uit de pan.
Verhit 2 el olijfolie in de pan. Bak er de aardappels al roerend op middelhoog vuur ca. minuten in. Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze mee.
Voeg de kip en de chorizo toe aan de aardappels en gaar ze ca. 5 minuten mee. Breng op smaak et een beetje oregano en citrusschil. Breng op smaak met zout en peper en serveer met citrusschijfjes.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...