Pagina's

zondag 3 november 2013

Entrecote met honing-tijmwortels

4 personen
4 entrecotes
5-6 el olie
zout en peper
1 kg aardappels, geschild en in plakjes
6 takjes tijm, alleen de blaadjes
500 g bospeen, geschrapt
3 takjes peterselie, fijngehakt
300 ml volle yoghurt
3-4 el honing




Bereiden: (1 uur) Verwarm de oven voor op 60 graden. Dep eventueel de entrecotes droog. Verhit 1 el olie in een grote pan. Bak er de entrecotes op hoog vuur ca. 1 minuut aan beide zijden in. Breng op smaak met zout en peper en leg op een bakplaat. Bak ca. 45 minuten in de oven. Houd de pan met het bakvet apart.
Verhit 2-3 el olie in een grote pan met antiaanbaklaag en deksel. Bak er de aardappels in. Breng op smaak met zout en peper. Gaar afgedekt op laag vuur 10-15 minuten verder. Schud de pan af en toe. Bak onafgedekt in ca. 5 minuten knapperig.
Verhit 2 el olie in het bakvet van het vlees. Bak er de wortels in. Breng op smaak met de tijm zout en en peper. Voeg 200 ml water toe en breng aan de kook. Laat afgedekt ca. 10 minuten smoren. Smoor onafgedekt verder tot het water verdampt is.
Roer de yoghurt en de peterselie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de honing toe aan de wortels. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de overige tijm.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...