zondag 20 november 2016

Kipfilet met dragonsaus

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten
4 kipfilets
12 plakjes gerookt ontbijtspek
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
2 theelepels gedroogde dragon
1/2 blik tomatenblokjes (a 400 ml)
125 ml slagroom

Bereiden
Kipfilets bestrooien met peper. Om elke kipfilet 3 plakjes spek wikkelen (evt. met cocktailprikkers vaststeken). In ruime koekenpan 1 el olie verhitten en hierin kipfilets voorzichtig op matig vuur ca. 15 min. rondom bakken, tot ze gaar zijn. Kipfilets uit pan nemen en in aluminiumfolie wikkelen. In pan nog 1 el olie verhitten en sjalot en dragon 2 min. al omscheppend bakken. Tomaatblokjes toevoegen en 1 min. meebakken. Slagroom erdoor roeren en op zacht vuur 1-2 min. zachtjes doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Kip met dragonsaus serveren. Lekker met gebakken aardappels.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...