dinsdag 20 december 2016

Aardbeienrol met anijsroom

Recept voor 8 personen
Bereidingstijd 30 minuten, wachttijd 20 minuten

Ingrediënten
4 eieren
120 g suiker
100 g bloem, gezeefd
400 ml slagroom
1/2 zakje slagroomversteviger
3 el gestampte muisjes
400 g aardbeien
poedersuiker
geschaafde amandelen, geroosterd

Bereiden
Verwarm de oven voor tot 175 graden. Klop met de mixer de eieren met 100 g suiker tot een hele dikke lichtkleurige crème die als een dik lint van de gardes loopt. Spatel de bloem erdoor.
Schep het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat (niet groter dan 30 x 20 cm). Strijk het beslag met een paletmes glad tot een dikte van 1 1/2 cm.
Bak de bodem in de oven in 15-20 min goudgeel en gaar. Strooi 20 g suiker op een schone keukendoek. Keer de cakelaag voorzichtig boven de doek en trek het bakpapier er voorzichtig af. Rol de cakelaag voorzichtig en luchtig met doek en al op en laat afkoelen.
Klop intussen de slagroom met de slagroomversteviger, 30 g suiker en de gestapte muisjes stijf. Pureer de helft van de aardbeien in de keukenmachine. Wrijf de aardbeienpuree door een zeef en breng op smaak met poedersuiker. Snijd de rest van de aardbeien in plakjes.
Rol de cake weer terug tot een lap. Verdeel de aardbeienpuree, dan de aardbeien en tot slot de helft van de anijsroom over de cakelaag. Rol op, zonder doek uiteraard.
Leg rol met de naad naar beneden op een schaal. Bestrijk de rol met de rest van de anijsroom en bestrooi met geroosterd amandelschaafsel. Laat de aardbeienrol in de koelkast opstijven en op smaak komen. Leg de aardbeienrol op een mooie schaal en snijd de rol met een scherp mes in mooie plakken.

Bron: Onbekend

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...