donderdag 24 oktober 2019

Aubergine en zongedroogde tomatenstoof

Bron: Uit Paulines keuken
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd

Ingrediënten
3 aubergines
2 uien
2 tenen knoflook
12 zongedroogde tomaatjes
2 blikken pomodorini tomaatjes (van 400 gr )
4 el granaatappelpitjes
4 el pistachenootjes2 el honing
1 citroen (schil geraspt )
4 tl gedroogde oregano
4 takjes dille
4 takjes platte peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Bereiden
Snijd de aubergines in lange plakken en daarna in repen van ongeveer 1,5 centimeter breed. Hak de uien en tenen knoflook fijn. Verhit iets olijfolie in een stoofpan en fruit de knoflook en ui op laag vuur aan.

Voeg de auberginerepen toe en bestrooi ze met gedroogde oregano. Bak de auberginerepen rondom bruin. Het bakken lukt het beste wanneer je de auberginerepen in een enkele laag in de pan legt. Waarschijnlijk moet je het in meerdere fasen bakken. Haal de gebakken auberginerepen dan tijdelijk even uit de pan en leg op een bord. Wanneer alle auberginerepen mooi gebakken zijn doe je ze allemaal weer terug in de pan. Voeg de honing toe en schep goed om.

Doe de pomodorini tomaatjes en zongedroogde tomaten er bij en voeg 150 ml water toe. Breng zachtjes aan de kook. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat 15 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper.

Hak ondertussen de pistachenootjes, dille en platte peterselie grof.

Schep de tomatenstoof op een mooie serveerschaal. Bestrooi met de granaatappelpitjes, de pistachenootjes, dille en platte peterselie. Garneer met de citroenrasp en besprenkel met nog wat extra olijfolie. Lekker met vers pitabrood.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...