dinsdag 29 oktober 2019

Caponata met gestoofde kabeljauw

Foto: 24Kitchen
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten
2 aubergines
olijfolie
zout en peper
2 middelgrote uien
3 rijpe romatomaten
1/2 struik bleekselderij (met blad)
2 tenen knoflook
3 el Taggiasche olijven (zonder pit)
2 el kappertjes
1 el rodewijnazijn
4 kabeljauwfilets zonder vel
3 el pijnboompitten
1 ciabatta

Bereiden
Snijd de aubergines in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan of braadpan en bak de aubergines in porties bruin.
Pel, halveer en snijd de rode uien in halve ringen.
Verhit een scheut olie in de pan en bak de uien.
Snijd het kapje van de tomaten en snijd de tomaten in stukjes. Voeg ze toe.
Snijd ondertussen de bleekselderij in halve maantjes. Bewaar het blad.
Voeg de bleekselderij toe. Pel en snijd de knoflook in plakjes en voeg ook toe. Bak al omscheppend een paar minuten.
Hak de olijven en kappertjes grof en voeg toe. Verwarm, proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg de aubergine toe aan de pan, gevolgd door de rodewijnazijn.
Draai het vuur laag. Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper en leg ze op de caponata in de pan. Dek af en laat de vis circa 10 minuten garen.
Rooster ondertussen de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan. Doe de pijnboompitten meteen in een bakje, zodat ze niet doorgaren. Snijd het brood in schuine plakken.
Schep de kabeljauw met caponata in diepe borden. Bestrooi met pijnboompitten en bladselderij en druppel er nog wat olijfolie overheen. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Geef er de ciabatta bij.

Bron: 24Kitchen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...