zondag 27 oktober 2019

Courgetti met pompoen

Bron: Holy happy belly
Recept voor 2 personen
Bereidingstijd

Ingrediënten
1 middelgrote zoete aardappel (300 gram)
1 courgette
Sap van 1 limoen
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels pompoenpitten
50 ml extra vierge olijfolie
30 gram bladpeterselie
100 gram feta

Bereiden
Verhit de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de zoete aardappel en snij het vruchtvlees in blokjes.
Verdeel de zoete aardappel over de bakplaat en rooster in 20 minuten tot hij zacht, gaar en licht gekleurd is.
Snij de courgette met een spiraalsnijder tot sliertjes. Besprenkel deze courgette- spaghetti met limoensap en 1 eetlepel olijfolie.
Rooster de pompoenpitten in een droge hete koekenpan in 3 minuten op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en zet apart.
Maak de kruidenolie door 50 ml olijfolie in een blender te mengen met de blaadjes van de peterselie. Laat draaien tot een gladde, groene olie.
Doe wat courgetti op een bord, verdeel daar de zoete aardappel over.
Verkruimel de feta erover en besprenkel met de kruidenolie.
Maak af met de pompoenpitten.

Bron: Holy happy belly van Bianca Fabrie

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...