zondag 27 oktober 2019

Appel-kruimelkoek van de bakplaat

Made by Ellen
Recept voor 8 stukjes
Bereidingstijd 20 minuten, oventijd 40 minuten

Voor het deeg
300 gram bloem, gezeefd
175 gram zachte roomboter
150 gram suiker
1 ei, losgeklopt
snufje zout

Voor de vulling650 gram appels, bijvoorbeeld elstar
100 gram rozijnen
75 gram suiker
Sap van een halve citroen
25 gram amandelschaafsel
Eventueel poedersuiker om te garneren

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Leg de appelblokjes in een kom, voeg suiker, rozijnen, kaneel toe en knijp een halve citroen erover uit.
Roer in een keukenmachine de boter romig en voeg de suiker toe.
Doe de bloem erbij en voeg een snufje zout toe. Mix tot een bol samenhangend deeg.
Bekleed een bakplaat van ongeveer 30x26cm met de helft van het deeg. Druk iets aan en verdeel zodat de dikte van de bodem gelijkmatig is.
Schep het amandelschaafsel door het appelmengsel en verdeel de vulling over het deeg.
Verdeel kleine plukjes van het resterende deeg over de vulling en druk heel ietsje aan.
Plaats de bakplaat voor 40 tot 45 minuten in de oven. Totdat het deeg net gaar is.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...