vrijdag 18 oktober 2019

Omgekeerde appelcake met hazelnoten

Recept voor 8 punten
Bereidingstijd

Ingrediënten
750 g friszure appels
125 g blanke hazelnoten
4 eieren
100+100 g suiker
75 g bloem
125 g gesmolten boter
2 theel bakpoeder3 cm gemberwortel
1 theel gemalen kardemom
snufje zout

Bereiden
Oven voorverwarmen op 180 °C. Rooster de hazelnoten tot lichtgekleurd in de opwarmende oven, de tijd kan nogal variëren (10-20 min). Laat afkoelen. Hak 30 g grof, maal de rest fijn in de keukenmachine of in het bakje dat hoort bij de staafmixer.
Cakebeslag: Mix de eieren met 100 g suiker tot licht en luchtig. Zeef de bloem en bakpoeder erboven, voeg fijngemalen hazelnoten, kardemom en een snufje zout toe. Mix kort. Mix ten slotte de gesmolten boter erdoor.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snij in kleine stukjes. Rasp de gember erboven en schep erdoor.
Karamel: Strooi de resterende 100 g suiker in een gelijkmatige laag in een wijde pan (Ø 24 cm) met dikke bodem die ook in de oven kan. Laat op vrij zacht vuur smelten en licht kleuren, zonder roeren (± 5-6 min).
Haal van het vuur en verdeel de appelstukjes er gelijkmatig over. Bestrooi met grofgehakte hazelnoten. Giet het cakebeslag erover tot alle appel bedekt is.
Bak onderin de oven in ± 40 minuten gaar, check of een satéprikker er droog uit komt.
Serveren: Laat 5 minuten staan, snij de randen los en stort de cake op een groot bord. Serveer liefst warm, met een dot crème fraîche.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...