Pagina's

dinsdag 29 januari 2013

Zuurkooltaart met oude kaas en bieslook

8 stukken
- 7 plakjes bladerdeeg
- 400 g zuurkool, uitgelekt
- 3 middelgrote, vastkokende aardappels, in dunne plakjes
- 4 eieren + 1 eierdooier losgeklopt met 1 el water
- 150 g oude kaas, geraspt
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 150 ml volle melk
- 150 ml slagroom
- 15 g bieslook



Bereiden: (35 minuten, oven 70 minuten) Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een ingevette springvorm met het bladerdeeg tot boven aan de rand.
Doe de zuurkool in een zeef het druk het goed uit. Haal de zuurkool los en meng met je handen alle ingredienten in een kom, behalve de aardappel en eierdooier. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de helft van het mengsel in de vorm en verdeel er de plakjes aardappel over. Schep de rest van het mengsel op de aardappel en vouw het bladerdeeg over de zuurkool. Bestrijk de randjes met het eierdooiermengsel en bak de taart 65 - 70 minuten in het midden van de oven tot hij gaar en goudbruin is. Dek eventueel na 55 minuten af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...