zaterdag 12 oktober 2019

Gevuld ei met avocadocrème en garnalen

Recept voor 8 hapjes
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten
4 eieren
1 kleine rijpe avocado
½ limoen het sap
50 g Hollandse garnalen
1 el tuin- of rucolakers geknipt
ook nodig: spuitzak met kartelmondstuk van 1 cm Ø

Bereiden
Kook de eieren in 7 min. hard. Laat de eieren onder stromend water schrikken en pel ze. Halveer de eieren in de lengte en haal de dooier eruit.
Halveer de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Pureer met de staafmixer het avocadovruchtvlees met het limoensap. Prak de helft van de eidooiers erdoor en breng pittig op smaak met zout en peper. Schep de avocadocrème in de spuitzak.
Leg de halve eieren op de bolle kant op een schaal. Spuit de avocadocrème in de eiholtes. Bestrooi met de garnalen, tuin- of rucolakers en peper naar smaak. Evt. kun je de rest van de eidooiers verbrokkelen en nog over de halve eieren strooien.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...