vrijdag 11 oktober 2019

Wortel-bataatsoep met Thaise pesto

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 50 minuten

Ingrediënten
1 volle el kokosolie
1 ui fijngesneden
2 tenen knoflook geperst
1 el fijngesneden gemberwortel
3 el Thaise rode currypasta
4 kaffirlimoenblaadjes jeruk purut, in stukjes gescheurd
400 g zoete aardappels bataten, geschild, in stukken van 3 cm400 g wortels geschrapt, in 3 cm-stukken
3 el gladde pindakaas
1 l groentebouillon
400 ml kokosmelk

Thaise pesto
40 g Thaise basilicum
15 g korianderblad
35 g ongezouten pinda’s gehakt
2 tl sesamolie
4 el arachide-olie
2 tenen knoflook fijngesneden
½ tl chilivlokken
1 tl lichte sojasaus

BereidenVerhit de kokosolie in een grote steelpan met dikke bodem op matig vuur. Bak hierin de ui,
knoflook en gember 4-5 min. onder af en toe omscheppen. Voeg de currypasta en kaffirlimoenblaadjes toe en schep 2 min. om tot de aroma’s vrijkomen en het mengsel aan de bodem van de pan begint te kleven. Voeg de zoete aardappels, wortels, pindakaas en bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep met het deksel schuin op de pan 25-30 min. zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
Neem van het vuur en laat wat afkoelen. Schep de kaffirlimoenblaadjes erui met een schuimspaan. Pureer de soep in delen in een blender of gebruik de staafmixer. Schenk terug in de pan. Roer de kokosmelk erdoor en laat doorwarmen op matig vuur. Breng evt. extra op smaak met nog wat zout.
Doe intussen alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en hak ze samen fijn. Verdeel de soep over de kommen en schep in elke kom een spiraaltje pesto.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...