zaterdag 5 oktober 2019

Courgettepannenkoekjes met frisse hüttenkäse

Bij- of lunchgerecht voor 4 personen. 
Bereidingstijd 30 minuten.

Ingrediënten
2 courgettes (grof geraspt)
0,5 ui (gesnipperd)
2 eieren
1 theelepel bakpoeder
50 gram zelfrijzend bakmeel
6 eetlepels olijfolie
200 gram hüttenkäse
6 eetlepels munt (fijngehakt)
1 citroen (rasp)
1 eetlepel citroensap

Bereiden
Meng de courgette met de ui, eieren, het bakpoeder en bakmeel tot een dik beslag. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin op middelhoge stand 2 kleine pannenkoekjes van het beslag.
Herhaal met de rest van de olie en het beslag. Meng de hüttenkäse met 4 eetlepels munt, citroenrasp en -sap.
Verdeel de pannenkoekjes over borden en schep de hüttenkäse in het midden erop. Garneer met de overige munt en serveer warm.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...