zaterdag 26 oktober 2019

Perzikflappen

Bron: chickslovefood
Recept voor 5 perzikflappen
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten
10 vellen filodeeg
400 g perzikken op sap
50 g amandelen
1 vanille stokje
4 el honing
15 g amandelschaafsel

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Wikkel het filodeeg, nog in de verpakking, in een vochtige theedoek en laat dit op een warme plek ontdooien.
Laat de perzikken uitlekken en snijd ze in stukjes. Hak de amandelen grof en schraap het merg uit het vanillestokje
Doe de perzik samen met de amandelen, 2 eetlepels honing en de vanille in een kom en meng dit.
Smeer een vel filodeeg in met een beetje olie en leg daarop een ander vel filodeeg. Leg 1/5 van het perzikmengsel hierop en vouw de vellen tot een driehoek. Doe dit ook met de rest van het filodeeg.
Besprenkel de perzikflappen met de overgebleven honing en het amandelschaafsel.
Bak de perzikflappen in 10-15 minuten goudbruin in de oven.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...