Pagina's

zaterdag 24 maart 2012

Pastasalade met basilicumolie

6 personen
- 200 g farfalle
- 1 courgette
- 1 teen knoflook
- 1 zakje verse basilicum
- 3 el olijfolie
- 20 g pijnboompitten
- 1/2 bakje cherrytomaten (250 g)
- 1 pot gegrilde paprika's
- 25 g grano padana
- handje rucola



Bereiden: Farfalle koken, afgieten en onder koud water afspoelen. Courgette in dikke plakken snijden, grillen en laten afkoelen. Met staafmixer basilicum, knoflook en olie fijnmalen en mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin roosteren. Cherrytomaatjes doormidden en paprika in dunne repen snijden. Farfalle mengen met de basilicumolie, pijnboompitten, tomaatjes, paprika en artisjok. Zout en peper naar smaak toevoegen de de salade afgedekt in de koelkast zetten. Ongeveer 1 uur voor het opdienen uit de koelkast halen. Vlak voor het opdienen rucola door de salade mengen en de kaas erover strooien.

Bron: Aangepast recept uit Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...