Pagina's

dinsdag 20 maart 2012

Boeuf Bourguignon

6 personen
- 100 g gerookte spekblokjes
- 1 kg runderlappen
- 2 wortelen
- 2 el boter
- 2 sjalotten, in ringetjes
- 5 teentjes knoflook, gehakt
- 1 fles rode wijn
- 3 laurierblaadjes
- 5 takjes tijm
- 1 potje zilveruitjes
- 380 ml runderfond
- zout en peper
- 3 el fijngehakte peterselie

Bereiden: Snijd het vlees in kleine stukken en dep ze droog. Wrijf ze in met zout en peper en snijd de wortelen in halve plakjes. Verwarm de oven voor op 150 graden.
Bak de spekblokjes krokant en schep uit de pan. Voeg eventueel nog boter toe, bak het vlees rondom bruin en schep uit de pan. Bak dan de wortelen en de sjalotten een paar minuten in het bakvet.
Schenk de wijn en de bouillon in de pan en voeg laurier en tijm toe. Schep het vlees en de spekblokjes terug in de pan en zet het vuur hoog. Zet zodra het vlees suddert de pan in de oven en laat nog 3 uur sudderen. Voeg eventueel aan het einde van de baktijd nog gebakken champignons toe.
Serveer met aardappelpuree of pasta.

Bron: GoodFood

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...