Pagina's

zondag 15 april 2012

Kip Stroganoff

4 personen
- 400 g kipfilet
- 5 dl kippenbouillon
- 2 el boter
- 2 uien, gesnipperd
- 1 rode paprika, in repen
- 250 g champignons, in plakjes
- 1 el bloem
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 el paprikapoeder, mild
- 250 ml kookroom
- 1 tl suiker
- worcestershiresaus
- 1 el peterselie


Bereiden: Pocheer de kipfilet in de bouillon in 15 min gaar, laat afkoelen en snijd in stukjes. Bewaar de bouillon.
Verhit 2 el boter en fruit de uien glazig. Voeg paprika en champignons toe en bak even mee. Voeg de bloem, paprikapoeder en tomatenpuree toe en roer tot de bloem goed opgenomen is. Voeg de kookroom en 250 ml bouillon toe en roer tot een gladde saus. Doe de deksel op de pan en laat de groenten in 10 min gaar worden in de saus. Voeg de kipstukjes toe en verwarm deze in de saus. Breng op smaak met zout, peper, suiker en worcestershiresaus en garneer met verse peterselie.

Bron: ?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...