Pagina's

zaterdag 28 juli 2012

Britse cottage pie

5 à 6 personen
- 1 kg aardappelen, geschild
- 300 g snijbonen
- 500 g runderghakt
- 4 uien, in halve ringen
- 1 bakje champignons, gehalveerd
- 2 el mosterd
- 125 ml melk
- 50 g boter
- 150 g geraspte kaas




Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelen in 20 min gaar in water met zout. Kook de snijbonen in 5 min gaar en giet af.
Bak ondertussen het gehakt in een koekenpan met antiaanbaklaag in 8 min rul. Bak de ui en champignons 5 min mee. Meng de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout. Schep in een ingevette ovenschaal.
Giet de aardappelen af. Voeg 150 ml melk en de boter toe en stamp tot puree. Meng de kaas erdoor.
Verdeel de snijbonen over het gehakt en dek af met de puree. Bak in 30 tot 40 min goudbruin.

Bron: Aangepast recept van Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...