Pagina's

woensdag 27 maart 2013

Zalm met riesling-mosterdbechamel en prei

4 personen
- 4 takjes peterselie, fijngehakt
- 2 preien, in schuine ringen
- 2 el boter
- 30 g boter
- 30 g bloem
- 200 ml witte wijn (riesling)
- 300 ml melk
- 2 el mosterd
- 600 g zalmfilet
- 1 el citroensap
- 2 el olie


Bereiden: Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pan. Bestuif met de bloem, roer door elkaar en bak kort. Voeg al roerend de wijn en de melk toe, breng aan de kook en laat 15 minuten koken. Breng op smaak met 2 el mosterd, zout, peper en een beetje suiker.
Verhit 2 el boter en fruit de prei ca. 10 minuten. Voeg eventueel 2 tot 3 el water toe. Breng op smaak met zout en peper.
Dep de zalmfilet droog en snijd in 12 smalle plakken. Bedruppel met het citroensap. Verhit de olie in een pan en bak de zalm 2 minuten per kant. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de prei en mosterdbechamel en bestrooi met peterselie. Lekker met aardappelpuree.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...