Pagina's

zaterdag 18 augustus 2012

Zalmtaart met courgette

8 stukken:
- 5 plakjes bladerdeeg
- 1 grote courgette, in stukjes
- 1 grote of 2 kleine uien, gesnipperd
- 1 blikje rode zalm à 213 g
- 100 g roomkaas met bieslook
- peper en zout
- 4 eieren
- 200 ml slagroom
- 100 g geraspte kaas
- eventueel 2 tomaten



Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een taartvorm in met boter en bekleed met bladerdeeg.
Bak de courgette en ui in 5 min zacht, niet bruin. Roer de zalm en de roomkaas er voorzichtig doorheen en laat de kaas smelten. Breng op smaak met peper en zout.
Klop de eieren los met de slagroom en roer er de geraspte kaas door. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de vulling op het bladerdeeg en schenk er voorzichtig het ei-mengsel over. Leg er eventueel een paar plakjes tomaat op. Bak de taart in 40 min gaar en bruin.

Bron: Aangepast recept van Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...