Pagina's

zaterdag 13 februari 2016

Runderstoof en bloemkool met rozemarijn

4 personen
1 el olijfolie
1,4 kg runderribbetjes (fijne rib), vetrandjes bijgesneden
150 g gerookte spekreepjes
4 tenen knoflook, in dunne plakjes
40 g bloem
3 el tomatenpuree
375 ml rode wijn
500 ml runderbouillon
2 takjes verse rozemarijn
2 laurierblaadjes
4 el fijngesneden bladpeterselie

Bloemkool met rozemarijn
1/2 bloemkool, in roosjes (600 g)
15 g boter
20 g bloem
250 ml melk
1 tl fijngesneden verse rozemarijn
35 g geraspte parmezaanse kaas

Bereiden: (45 minuten, oven 2 uur) Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olie in een braadpan op halfhoog vuur. Bak de ribbetjes in gedeelten in 2-3 minuten per kant goudbruin. Schep ze opeen schaal.
Bak de spekreepjes onder af en toe omscheppen in 5 minuten goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Roer de bloem en de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Gier er al roerend beetje bij beetje de wijn door zodat je een glad mengsel krijgt.
Voeg de ribbetjes, bouillon, rozemarijn en laurier toe. Zet afgedekt 2 uur in de oven.
Kook intussen de bloemkoolroosjes in 4 minuten in ruim kokend water met zout tot ze beetgaar zijn. Giet af en schep in een ovenschaal.

Verhit de boter in een steelpan met dikke bodem op matig vuur tot zich schuim vormt. Strooi de bloem erin en verwarm al roerend 2 minuten. Neem van het vuur en voeg onder voortdurend roeren geleidelijk de melk toe. Verwarm al roerend 5 minuten op matig tot hoog vuur tot je een gladde saus hebt. Neem van het vuur. Roer de rozemarijn en de helft van de kaas erdoor. Voeg zout en witte peper toe.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schenk de saus over de bloemkool. Strooi de rest van de kaas erover. Schuif 10 cm onder de grill en gril 5 minuten of tot de saus mooi kleurt. Laat 3 minuten rusten. Schep het gesmolten vet van de stoofschotel. Strooi de peterselie erover en serveer met de bloemkool. Lekker met aardappels.

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...