Pagina's

zaterdag 8 september 2012

Bladerdeegrol met geitenkaas

8 stukken
- 100 g Parmaham, in reepjes
- 100 g gekookte ham, in reepjes
- 100 g zongedroogde tomaatjes, in stukjes
- 1/2 bosje bieslook, grof gehakt
- 100 g roomkaas
- 100 g zachte geitenkaas
- zout en peper
- 1 rol vers bladerdeeg (275 g) of 6 plakjes
- 1 el melk
- 1 eierdooier



Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de roomkaas los in een kom en verkruimel de geitenkaas erover. Voeg de ham, de tomaatjes en de bieslook toe en roer alles door elkaar met een vork. Breng op smaak met zout en peper.
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat of leg de 6 plakjes in een rechthoek van 2 x 3 plakjes. Leg ze met een klein randje over elkaar en druk goed aan. Smeer het mengsel uit over het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg strak op vanaf de lange kant en verdeel het met de achterkant van een mes in stukken, maar snijd ze niet helemaal los.
Meng de melk met de eierdooier en besmeer de rol hiermee.
Bak de rol in ca. 30 min goudbruin.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...