Pagina's

zondag 2 september 2012

Spies van varkenshaas en spek

4 personen
- 150 g spek (stuk)
- 600 g varkenshaas
- zout en peper
- 3 el olijfolie
- 1/2 tl paprikapoeder
- 2 rode paprika's, in dunne reepjes
- 1 ui, in dunne reepjes
- 1/2  bosje tijm
- 1/2 el azijn
- 1/2 el suiker
- 150 g zwarte olijven in plakjes
- houten spiesen

Bereiden: Snijd het spek in vierkante plakjes van 1/2 cm dik. Snijd de varkenshaas in blokjes van 4 cm. Meng het vlees met 1 el olijfolie en het paprikapoeder en breng op smaak met zout en peper. Rijg het vlees om en om aan de houten spiesen.
Was de tijm en ris de blaadjes van de takjes. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de uit en paprika ca 5 minuten. Voeg de suiker, azijn en tijm toe en laat nog ca 2 minuten garen. Breng op smaak met zout en peper en voeg nog 1 el olijfolie toe. Roer de olijven door het paprika-ui mengsel.
Gril de spiesen 8-10 minuten op de barbecue. Serveer de spiesen met de paprika-olijvensalsa.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...