Pagina's

woensdag 12 september 2012

Chinese zoetzure saus

4 personen
- 3 cm verse gember, geschild
- 1 el zonnebloemolie
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 el ketchup
- 2 el azijn
- 2 el sojasaus
- 1 el maizena
- 1 el lichtbruine basterdsuiker
- 1 blikje ananasstukjes op siroop (227 g)




Bereiden: Snijd de gember fijn. Verhit de olie in een steelpan. Fruit de gember de knoflook 1 minuut. Voeg de ketchup, azijn, sojasaus, maizena, suiker en anansstukjes met siroop toe. Breng de saus aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig.
Lekker met gebakken kip, garnalen, varkensvlees of een groenteomelet met rijst of noedels.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...