zaterdag 15 september 2012

Pompoen-gehaktquiche

Recept voor 8 stukken
Bereidingstijd

Ingrediënten
250 g en een beetje bloem
zout en peper
125 g en een beetje koude boter
3 eieren
1/2 kleine hokkaidopompoen (ca. 400 g)
1 rode peper, fijngehakt
1 grote appel, grof geraspt
2 el olie
400 g half om half gehakt
200 g roomkaas
200 ml creme fraiche
100 ml melk

Bereiden
Kneed voor het deeg 250 g bloem, 1/2 tl zout, 125 g boter in stukjes, 1 ei en 1-2 el water eerst met de deeghaken van de mixer en vervolgens met de handen tot een glad deeg. Zet afgedekt ca. 30 minuten in de koelkast. Was de pompoen, snijd hem in parten en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees met schil in dunne plakjes.
Verhit olie in een ruimte koekenpan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met zout en peper. Neem het gehakt uit de pan en bak de pompoen in het bakvet gedurende 2-3 minuten. Voeg de peper en de appel toe en bak kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Voeg het gehakt weer toe en zet het vuur uit.
Roer de roomkaas glad met de creme fraiche, de melk, 2 eieren en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een springvorm (26 cm) in met wat boter en bestrooi met wat bloem. Rol het deeg op wat bloem rond uit (ca. 34 cm). Bekleed de springvorm met het deeg. Verdeel de helft van het gehakt-pompoenmengsel over het deeg. Verdeel de helft van het kaasmengsel eroverheen en herhaal deze stappen. Bak de quiche 45 tot 55 minuten in de oven. Dek eventueel na ca. 30 minuten baktijd af met aluminiumfolie.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...