zondag 23 september 2012

Kersenclafoutis met vanille-ijs

Recept voor 6 personen
Bereidingstijd

Ingrediënten
700 g kersen (pot of blik)
4 eieren
100 g witte basterdsuiker
zout
100 g bloem
200 ml melk
200 ml slagroom
25 g gesmolten boter
poedersuiker
vanille-ijs

Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een quichevorm in met boter. Laat de kersen goed uitlekken en verdeel over de bodem van de vorm. Klop de eieren, basterdsuiker en een snufje zout tot een luchtig mengsel. Zeef de bloem erboven en spatel deze erdoor. Voeg al kloppend de melk en de helft van de gesmolten boter toe. Giet het beslag over de kersen en giet de rest van de gesmolten boter erover.
Bak de kersenclafoutis in het midden van  de oven in 45 min goudgeel en gaar. Strooi rijkelijk poedersuiker over de clafoutis en serveer deze lauwwarm met vanille-ijs.

Bron: Boodschappen (aangepast)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...