Pagina's

zondag 23 september 2012

Kersenclafoutis met vanille-ijs

6 personen
- 700 g kersen (pot of blik)
- 4 eieren
- 100 g witte basterdsuiker
- zout
- 100 g bloem
- 200 ml melk
- 200 ml slagroom
- 25 g gesmolten boter
- poedersuiker
- vanille-ijs


Bereiden: Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een quichevorm in met boter. Laat de kersen goed uitlekken en verdeel over de bodem van de vorm. Klop de eieren, basterdsuiker en een snufje zout tot een luchtig mengsel. Zeef de bloem erboven en spatel deze erdoor. Voeg al kloppend de melk en de helft van de gesmolten boter toe. Giet het beslag over de kersen en giet de rest van de gesmolten boter erover.
Bak de kersenclafoutis in het midden van  de oven in 45 min goudgeel en gaar. Strooi rijkelijk poedersuiker over de clafoutis en serveer deze lauwwarm met vanille-ijs.

Bron: Boodschappen (aangepast)

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...